אדריכל / מעצב?
מעוניינים לקבל הצעת מחיר?



עיצוב מתמונה למציאות מאת אילן לודבינובסקי

מעצב/ת :
אילן לודבינובסקי
פרטים :
054-2060654
info@ilanl.com

מספר צרכים שעלו בבסיס השיפוץ:

1. יצירת פרטיות לבת הבכורה, כאשר היא יוצאת או חוזרת הביתה בשעות מאוחרות, מבלי שתיצור הפרעה ורעש ליתר בני הבית, וככל הניתן להימנע אף מקשר עין, מבלי שתיתקל במבטים של מי מבני המשפחה ושאלות מסוג של איפה היית ומה עשית...

2. צורך קריטי נוסף היה מציאת פיתרון לפינת עבודה אינטימית נעימה ושקטה לאם הבית, העוסקת כיועצת עצמאית ועיקר העבודה הוא מהבית, בטלפונים ללקוחות ומול המחשב. פינת העבודה הנוכחית היתה בתוך הממ"ד, מנותקת ממהלך העניינים בבית, בידוד יתר. והעדר שליטה.

3. רענון והכנסת אווירה נעימה רעננה ומזמינה בכל חללי הבית, וזאת בתקציב נמוך ומאתגר במיוחד.

על מנת לפתור את הצורך בפרטיות, שונה תכנון פרוזדור הגישה לחדרי השינה בבית. במקור, היה פרוזדוא צר וארוך, ולאורכו ניצבו הדלתות לחדרי השינה ולרחצה כללי זו אחר זו. התכנון החדש יצר פרוזדור כניסה ליחידת הורים, המופרד מפרוזדור שני שיועד לטובת הכניסה לשלות חדרי השינה של הילדים וחדר הרחצה הכללי. בין הפרוזדורים מוקם הפסנתר, ובגב הפסנתר הוצבו שני ארונות אחסון משני המוצבים גב אל גב. ארונות אלו יוצרים את ההפרדה בין הפרוזדורים, הפרדה שנותנת אינטימיות מחד, ומאידך נותנת מענה חשוב לאחסון של נעליים, מצעים ומגבות – תרומה חשובה לאחסון בבית.

על מנת ליצור פינת עבודה נעימה ומאפשרת לאם הבית, הוקצה חלל, שבעבר שימש לפינת אוכל צפופה של המשפחה, כ 5 מ"ר. חלל זה סגרנו כלפי פנים הבית בויטרינה בלגית בזכוכית סבתא, וכלפי חוץ הבית – כלומר כלפי הגינה, הכנסנו ויטרינה דומה, בלגית, בזכוכית שקופה ווילון.

כלפי המטבח, הויטרינה הבלגית נותנת תחושה שהויטרינה היא ויטרנה הפונה ישירות לגינה, מכניסה למטבח אור ויחד עם זאת נותנת פרטיות למי שנמצא בחדר העבודה וצריך להתרכז. מי שעובד במטבח אינו מפריע לאם הבית כאשר היא נמצאת בחדר העבודה, וגם אין קשר עין. זכוכית הסבתא מכניסה חום וענים לחלל המטבח, אשר האוורור היחיד אליו מגיע מויטרינה זו. פינת האוכל הועברה אחר כבוד לקדמת הבמה, באופן שניתן לפתוח אותה ולארח בה על פי צרכי האירוח המשתנים של המשפחה. המשפחה מארחת לעיתים קרובות.

למרות קירבת פינת האוכל למטבח, הוחלט שלא לוותר על ישיבה נעימה ""in the kitchen table. מה שעד מהרה הפך את האי למרכז הבית, בו יש 5 כיסאות, טלויזיה הותקנה באי ונמצאת בשימוש רב. הממיר כמובן הוסתר בארון שמתחת. בחירת הצבעים והחומרים בבית הוכתבה על ידי תמונת נוף שצייר האבא של אם הבית, שלו מקום של כבוד, הערכה וזיכרון עד בלבם של בני הבית כולם. דמות שהיתה והינה נוכחת מאוד בחיי ובלב כל בני הבית. התמונה הוצבה מעל גב הספה בסלון, ולאורה נבחר גוון המטבח, גרפית, ספה אפרפרה, עם נגיעות צבע בחרדל שחור ולבן.

הפרקט שהיה קים טרם השיפוץ נשאר ושודרג לפי הצורך ולפי התכנון החדש של הפרוזדורים. לצורך הפרקטיות הוחלט על ריצוף 45/90 במטבח, שיהיה נוח לנקות. מטבח עובד חזק. במשטח הוכנס משטח שיש בהיר, בשילוב עץ אלון מבוקע באזור הישיבה ובמדף הדקורטיבי, ובחיפוי הלכנו על דוגמאת אבן קאררה באריחים גדולים במיוחד.

התאורה הותאמה לחלל וייחדה אותו: פס ספוטים גמיש להארת המטבח, שני ספוטים עוצמתיים מעל האי, מנורת אבן מעל פינת האוכל, וצמוד תקרה בסלון. מנורות קיר אווירה נוספו בגב הספה מצידי התמונה וכן מעל פינת הפסנתר. מנורה זו גם משמשת מנורת מבואת כניסה, אותה מדליקים כאשר יוצאים מהבית ורוצים לחזור לבית מואר.

הפרוזדור הנתון ארון וצר. במקביל לצמצום אורכו על ידי הפרדת הפרודור ליחידת ההורים מהפרוזדור לחדרי הילדים,  התאמנו את סוג הדלת בהתאם לצרכים, תוך חיבור לקו הכללי של הבית: בחרנו דלתות פנדור צבע בתנור, צירים נסתרים, פסים לרוחב וזאת על מנת לקבל דלת במישור אפס עם המשקוף, מראה רחב יותר הנותן אפקט של הגדלה. שירותי אורחים חלוקה יפנית לרוחב חלוקה ל5, התואם ליתר הדלתות. בחדר שירות היוצא מרחצה כללי – טיבולי, על מנת להכניס מקסימום אור.

ולהלן התוצאות....

 

כמה מילים עלי

בהשכלתי בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים, החוג למשפטים ומנהל עסקים. מיד בתום התמחותי פניתי לתחום ההיי טק. לאחר קריירה של 8 שנים בתוכנה שכללה ניהול פרויקטים, פניתי לדרך חדשה, היא דרך חיי אשר מאז ומעולם ריגשה אותי, בתחום תכנון ועיצוב פנים. סיימתי בהצטיינות לימודי אדריכלות ועיצוב פנים במכללה למנהל. ב 10 שנים האחרונות אני עוסק אך ורק בתכנון, יצירה ועיצוב של דירות, בתים, חנויות ומשרדים. כיום מונה המשרד 3 עובדים. בנוסף אני מצייר בעיקר באקריל על קנבס ומלמד את מקצועות העיצוב בבתי ספר שונים לעיצוב.

אתר: www.ilanl.com


לכל הפרויקטים של האדריכל
× × < >
× ×